Natură dezlănțuită și viitură puternică, în Prahova, curți acoperite de grindină, în Dâmbovița. Meteorologii au emis avertizări de ploi și grindină pentru mai multe zone

Natura s-a dezlănţuit, aseară în Prahova şi Dâmboviţa. Ploi violente și grindină au lovit mai multe localităţi, iar o viitură puternică a luat pe sus trei maşini. Livezile oamenilor au fost distruse de bucățile mari de gheață căzute. A plouat torențial și pe autostrada A1. Avertizări de ploi și grindină au fost transmise în câteva zone din țară, iar localnicii au fost atenționați prin mesaje Ro-Alert.

Urgie în comuna Vâlcănești din județul Prahova. Ploile torenţiale au crescut nivelul pârâului Sărata care a ieşit din matcă. Apele au luat cu ele tot ce au găsit în cale. Trei maşini ale localnicilor au fost târâte de viitură aproape un kilometru.

Oamenii din zonă au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert despre fenomenele meteo periculoase, însă nimeni nu se aștepta ca viitura să aibă atâta forță încât să ia cu ea mașinile parcate în fața curților.

Prăpăd a fost și pe Valea Dâmboviței. După o zi cu cer senin și temperaturi ridicate, grindina a căut cu o forţă uriaşă.

La Gemenea, Voinești şi Pietrari, în județul Dâmbovița, pământul a fost acoperit de un strat gros de gheață. Mai ales pomii au avut de suferit, iar în aceste zone fructele sunt principala sursă de venit a oamenilor.

De grindină și vijelie au avut parte și localnicii din orașul Baia de Aramă și din câteva comune din Mehedinți, unde ploaia a inundat străzile și a afectat pomii și vița de vie.

Meteorologii au emis un lung șir de avertizări imediate cod galben și cod portocaliu pentru fenomene meteo extreme. Și în a doua zi de Paște a căzut grindină și a plouat torențial în mai multe județe, în special din zona Moldovei.

Prin telefon, ALEXANDRA ROȘIOARĂ – meteorolog de serviciu: Am intrat în sezonul cald și astfel de fenomene sunt normale pentru această perioadă și în săptămânile următoare vom mai avea instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin vijelii, grindină. Vor fi zile când această instabilitate va fi și mai severă.

De miercuri va fi din nou mai rece decât normalul acestei perioade, iar ploile se vor extinde in mai multe regiuni ale țării, anunță meteorologii.

Distribuie știrea