Nava Starship a SpaceX a eşuat și în al doilea test de zbor. Cele două trepte au explodat după decolare. Șeful NASA spune că s-au făcut progrese

Nava Starship a SpaceX a eşuat și în al doilea test de zbor

SpaceX a numit tentativa „un al doilea test de zbor integrat palpitant”, felicitând echipa pe contul său de X, fostă Twitter.

Şeful NASA, Bill Nelson, a felicitat „echipele care au făcut progrese în testul de zbor de astăzi”.

„Zborul spaţial este o aventură curajoasă care cere un spirit pozitiv şi o inovaţie temerară. Testul de azi este o oportunitate de a învăţa şi apoi de a zbura din nou. Împreună, NASA şi SpaceX vor readuce umanitatea pe Lună, Marte şi dincolo de ele”, a postat el pe X.

Acesta este cel de-al doilea test eşuat al Starship, după unul desfăşurat în aprilie în care prototipul a explodat la puţin timp după decolare. Dar ultimul zbor a reuşit să atingă o serie de borne: la câteva minute după decolare, cele două trepte s-au separat.

Treapta de jos a explodat la puţin timp după aceea şi nu a aterizat în Golful Mexic cum era planificat, în timp ce a treapta superioară a continuat să zboare pentru o perioadă de timp, după care a explodat şi ea.

În mod normal, treapta a 2-a ar fi trebuit să continue ascensiunea şi apoi să aterizeze în Pacific după circa o oră şi jumătate.

Source

Distribuie știrea