New York Times: Cantități masive de arme noi, inclusiv rachete antiaeriene și Stingers, au fost livrate vineri Ucrainei. Au fost cel puțin 14 transporturi

Aproximativ 14 avioane mari au transportat vineri rachete antitanc Javelin, lansatoare de rachete, arme și muniție pe un aeroport de lângă granița cu Ucraina, în timp ce SUA și aliații europeni își intensificau eforturile de a da un avans armatei ucrainene în lupta cu un inamic care îl depășește mult, notează New York Times.

05 Martie 2022, 06:24 (actualizat 05 Martie 2022, 06:33) |

Javelin

Șeful Statului Major Interarme al SUA, gen. Mark Milley, consilierul militar al președintelui Joe Biden, a inspectat operațiunea de transfer, în cadrul unui demers neanunțat. El s-a întâlnit cu personalul din 22 de țări care lucra non-stop pentru a descărca armamentul ce urma să fie transportat pe uscat către forțele ucrainene.

Armamentul american, care include rachete Javelin și arme de calibru mic și muniție, face parte dintr-un pachet de 350 de milioane de dolari autorizat de președintele Statelor Unite, Joe Biden.

Potrivit unui oficial, în două zile, transportul a ajuns la granița Ucrainei, pe un aeroport care poate procesa 17 avioane pe zi.

Ceea ce a început cu doar două sau trei avioane sosite pe zi este acum un flux constant, a subliniat oficialul.

Șeful Statului Major Interarme, gen. Mark Milley, le-a vorbit trupelor în timp ce se efectuau operațiunile de descărcare.

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea