Nicola Sturgeon, susținătoare a secesiunii, a demisionat din funcția de prim-ministru al Scoției

Nicola Sturgeon și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru scoțian într-o conferință de presă la Bute House, Edinburgh, în această dimineață. Ea spune că va rămâne în funcție până când va fi ales un succesor.

15 Februarie 2023, 13:36 (actualizat 15 Februarie 2023, 13:46) Știrile TVR |

Nicola Sturgeon

Nicola Sturgeon a spus că nu mai simte că poate da totul în funcția de prim ministru și a precizat că să conducă Scoția în timpul pandemiei a fost „de departe cel mai greu lucru pe care l-am făcut”, adăugând că a reprezentat o responsabilitate imensă.

„Abia de curând cred că am început să înțeleg, cu atât mai puțin să procesez, impactul fizic și mental pe care l-a avut acest lucru  asupra mea”, a explicat premierul demisionar.

Nicola Sturgeon a declarat că este nevoie de un nou lider SNP care să susțină pentru independența Scoției, transmite The Guardian.

Primul ministru a mai spus într-un briefing de presă că partidul său este „pe cale să câștige următoarele alegeri, în timp ce oponenții noștri rămân în derivă.”

Sturgeon este o susținătoare a secesiunii Scoției de Regatul Unit și urma să organizeze un al doilea referendum privind independența.

Source

Distribuie știrea