Nicușor Dan, acuzat de A.N.I. de incompatibilitate. El ar fi exercitat simultan funcțiile de primar general și de director general al mai multor instituții

16 Februarie 2023, 09:04 (actualizat 16 Februarie 2023, 09:24) Știrile TVR |

Nicuşor Dan

Instituția susține că amenda contravențională aplicată de o instituție publică „persoanei fizice” Nicușor Dan a fost achitată de Primăria Municipiului București.

Totodată, demersurile de contestare la instanța abilitată au fost facute de către Direcția Juridic din Primăria Municipiului București pentru primar, atât în calitate de persoana fizică, cât și în calitate de primar general.

În plus, între 7 august şi 7 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcților de primar general și de director general al ALPAB, a solicitat suplimentarea bugetului ALPAB cu ‪3.000.000‬ lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat.

Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la ‪11.517.000‬ Lei la ‪14.517.000‬ Lei. Asfel, susține ANI, Nicușor Dan a încălcat prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.

În plus, ANI a sesizat Instituția Prefectului Capitalei cu privire la legalitatea exercitării de către primarul general Nicușor Dan a celor patru funcții de conducere în cadrul instituțiilor sau serviciilor publice (Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte), fără a avea un mandat de reprezentare, dar și Curtea de Conturi în cazul amenzii contravenționale.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea