Nicușor Dan: Avem în pregătire 19 proiecte de consolidare seismică și renovare energetică a clădirilor cu risc seismic. Putem obține finanțare europeană

21 Septembrie 2022, 11:58 (actualizat 21 Septembrie 2022, 12:07) Știrile TVR |

Nicușor Dan

Din cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidențiale multifamiliale, iar 3 sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală și culturală: Casa Suțu – Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din bd. Schitu Măgureanu) și Centrul Cultural Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta.

(w620) Casă

De asemenea, AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR și a răspuns la 8 solicitări de clarificări (din 9) care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent.

Concomitent, se realizează auditul energetic al clădirilor (au fost auditate până acum 18 imobile rezidențiale și 3 clădiri publice) și continuă efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală (12 expertize finalizate, alte 13 fiind în curs de realizare). Reamintim că AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate.

(w620) Bloc

Sunt totodată în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureștiului, o parte din acestea având deja autorizațiile de construire obținute, a spus Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

(w620) Bloc

Source