Nicuşor Dan: Locurile de parcare trebuie taxate în zonele aglomerate

Locurile de parcare trebuie taxate în zonele aglomerate, a atras atenţia, luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

06 Iunie 2022, 15:48 (actualizat 06 Iunie 2022, 16:00) Știrile TVR |

Nicușor Dan

El a declarat, pentru Euronews, referitor la planul de taxare a parcărilor pe care Municipalitatea îl pregăteşte, că o prevedere din Ordonanţa privind regimul drumurilor menţionează că nu pot fi taxate decât parcările amenajate în prealabil.

“În opinia mea, e greşit în acest moment să ai 10 lei aici şi la 50 metri să ai gratuit, pentru că toată lumea se va înghesui acolo unde e gratuit (…) Fără această prevedere legală, ne-ar fi fost simplu şi exista şi un acord politic cu consilierii generali, am taxa cu anumite preţuri pe diferite zone. (…) Am pus deja banii pentru a extinde foarte mult parcările plătite care sunt pentru moment în interiorul zonei centrale, astfel încât să uniformizăm parcarea. Preţul o să-l stabilim în funcţie de cerere şi ofertă”, a subliniat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, ideea este că anumite zone unde se înregistrează aglomeraţie trebuie taxate, de exemplu de jur împrejurul zonei Unirii sau a Pieţei Universităţii. “Acolo trebuie să existe un tarif, astfel încât orice maşină care parchează legal pe prima bandă, acolo unde este o parcare (…), să plătească o anumită taxă pe care o să o stabilim”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că Municipalitatea începe să amenajeze locuri de parcare în zona centrală în interiorul inelului central. “Este logic ca în interiorul inelului central, dacă parchezi pe domeniul public, să plăteşti. Asta nu se aplică rezidenţilor. Rezidenţii vor putea să plătească un abonament în baza căruia să-şi lase maşina pe domeniul public”, a adăugat edilul general al Capitalei.

sursa agerpres

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.