Nimeni nu-l înduplecă pe Putin. Liderul de la Kremlin: Obiectivul Rusiei în Ucraina nu s-a schimbat. Operaţiunile noastre ofensive în Donbas nu s-au oprit, avansează într-un ritm lent. Planul nu necesită schimbare

Vladimir Putin în Uzbekistan

Exprimându-se la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, organizat în Samarkand, Uzbekistan, preşedintele rus a acuzat Occidentul că în decurs de decenii a dorit să dezmembreze Rusia. El a spus că şi-a trimis armata în Ucraina în februarie pentru a contracara acest obiectiv.

Evocând în public conflictul din Ucraina pentru prima dată de când a început contraofensiva forţelor Kievului, care au dislocat armata rusă din regiunea Harkov (nord-est), Vladimir Putin a ameninţat cu bombardarea infrastructurilor ucrainene şi a afirmat: “Vom vedea cum se va termina această (contraofensivă)”.

Putin a spus că Moscova nu se grăbeşte să termine campania militară în Ucraina, asigurând că strategia forţelor ruse nu s-a schimbat şi că acestea continuă să cucerească teritorii, potrivit AFP.

Creată în 2001, Organizaţia de Cooperare de la Shanghai grupează Rusia, China, India, Pakistan şi state din Asia Centrală – Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, urmând să i se alăture şi Iranul.

Source