Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziţii ale Hamas din Gaza. Militanţii palestinieni au răspuns cu tiruri de rachete. Lideri ai organizației islamiste, lichidați

Armata israeliană își intensifică tirurile asupra clădirilor guvernamentale din Gaza și asupra locuințelor deținute de liderii Hamas. Printre palestinienii uciși se numără și câțiva comandanți de top ai organizației islamiste.

Peste 1.500 de rachete au fost lansate de israelieni împotriva pozițiilor Hamas, în cele 3 zile de la declanșarea ostilităților. Sute de rachete au lansat și militanții palestinieni în direcția Israelului. La Tel Aviv au sunat din nou sirenele.

E tot mai mare riscul unei confruntări armate la sol. Israelul masează forțe militare la granița cu Gaza. A trimis tancurile în zonă și a convocat rezerviști.

În culise, Qatarul, Egiptul şi ONU lucrează pentru a facilita negocierea unui armistițiu. Americanii trimit și ei un emisar în zonă, pentru a încerca să medieze între cele două tabere, dar pozițiile sunt deocamdată ireconciliabile.

Dincolo de atacurile aeriene, clocotește violența în orașele israeliene cu populație mixtă.

Evrei și arabi se bat zi și noapte, iar revărsarea de ură nu mai poate fi stăpânită nici măcar de apelurile premierului Netanyahu.

Este pentru prima dată în ultimele decenii când în Israel au loc violențe interetnice de o asemenea amploare.

Oficialii israelieni avertizează că aceste clivaje interne sunt extrem de periculoase și pot degenera într-un război civil de amploare.

Source

Distribuie știrea