• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Noi relaxări în București. Ceremoniile de Ziua Națională s-ar putea desfășura cu maximum 400 de persoane

Nov 19, 2021
19 Noiembrie 2021, 12:02 (actualizat 19 Noiembrie 2021, 12:52) |

Membrii CNSU discută varianta în care ar putea redeschide școlile și grădinițele cu prezență fizică în toate localitățile în care rata de infectare este sub trei cazuri la mia de locuitori. În acest moment în România sunt 1846 de astfel de localități și asta ar însemna că aceste unități școlare cursurile se vor desfășura cu prezență fizică indiferent de rata de vaccinare a personalului.

Un alt aspect extrem de importantă aflat pe ordinea de zi a ședinței CSM astăzi legate de competițiile sportive acestea ar putea dura doar cu 30% din capacitatea sălii.

Dacă e să vorbim despre spectatori, nu mai puțin importante sunt distanțarea fizică și masca de protecție.

Pentru Revelion principalul scenariu de lucru pe care îl au acum pe masă membrii CNSU este acela că petrecerile sunt permise în intervalul 21 seara – 5:00 dimineața. Dacă e să vorbim despre petrecerile și concertele în aer liber, la acestea pot participa doar persoanele vaccinate și se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea spațiului

De Ziua Națională, parada s-ar putea desfășura, la București, cu cu maximum 400 de persoane, iar în localitățile din țară,  în municipiile reședință de județ se poate participa la ceremoniile oficiale de ziua de 1 decembrie cu maximum 200 de persoane.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *