• Sun. Dec 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Noi restricții pentru persoanele nevaccinate în Italia, după creșterea necontrolată a cazurilor de COVID

Jul 22, 2021

Se vor aplica restricții pentru persoanele neimunizate – inclusiv interdicția de a fi servite în interiorul restaurantelor sau de a intra în cluburi de noapte, săli de sport sau pe stadioane. Accesul lor va fi limitat și în trenuri sau zboruri interne. Italienii s-au împărțit în două tabere: unii sunt îngrijorați de noile măsuri, alții le consideră necesare.

Franța a introdus deja măsuri similare, dar în Italia ele au alimentat scandalul politic. Șeful celui mai mare partid, Liga de dreapta, Matteo Salvini, încă nevaccinat, e în tabăra celor care refuză restricțiile. Alți politicieni proeminenți, care refuză să spună dacă au fost vaccinați, atrag atenția că noile măsuri ar distruge un sector turistic deja fragil. Toți aceștia sunt acuzați acum că alimentează campania anti-vaccinare într-o țară în care 40 la sută din populație e încă neimunizată.

Pe fondul acestei dispute, cercetătorii italieni anunță că au găsit din nou anticorpi în probe de sânge prelevate și păstrate din octombrie 2019, cu mult timp înainte de declararea pandemiei. Analizele au fost făcute la cererea Organizației Mondiale a Sănătății. E demonstrată astfel, încă o dată, circulația precoce a virusului în Italia.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *