• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Noi tratamente anti-Covid testate de China

Nov 23, 2021

În condițiile uriașelor controverse create de vaccinuri, companii din întreaga lume accelerează dezvoltarea de tratamente împotriva COVID-19. Oamenii de știință chinezi sunt din ce în ce mai avansați în crearea de medicamente.

Cercetările de la Universitatea Tsinghua au generat un cocktail de medicamente, ajuns în fază de testare în șapte țări – printre care Statele Unite, Brazilia și Filipine.

La începutul pandemiei, am izolat 206 anticorpi monoclonali de la pacienți care s-au vindecat de COVID-19 și i-am selectat pe cei mai importanți, BRII-196/BRII-198. Aceștia au demonstrat o puternică activitate antivirală și funcționează bine împreună. Testele clinice au relevat că această terapie ar putea reduce spitalizarea și mortalitatea cu 78%, a explicat Zhang Linqi, professor, School of Medicine, Tsinghua University.

Profesorul Zhang Linqi are o experiență de pete 30 de ani în studierea virusului HIV și pentru dezvoltarea unui vaccin în acest sens. Efectele medicamentelor cu anticorpi și cele ale vaccinelor sunt complementare. Vaccinurile Chinei au eficiență mare, dar nu sunt eficiente 100%, a precizat Zhang Linqi.

În materialul difuzat de televiziunea publică din China, CCTV, se afirmă că țara este în plină campanie de vaccinare cu cea de-a treia doză de vaccinuri.

Este un demers obișnuit al presei de stat comuniste să promoveze realizări științifice, chiar dacă acestea nu au fost pe deplin verificate încă.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *