Noul ambasador al Ucrainei în Germania cere ajutor Berlinului pentru ca ţara sa să evite întreruperile de curent

Ucraina electricitate / FOTO: Shutterstock

Avem nevoie de generatoare şi transformatoare auto, care sunt în special afectate de atacurile ruseşti cu rachete”, a declarat luni Makeiev pentru televiziunea publică ZDF.

În capitala ucraineană Kiev, a spus el, la ora actuală se furnizează curent electric doar câteva ore pe zi.

Transformatoarele sunt necesare pentru a reduce valorile în reţeaua de înaltă tensiune pentru furnizarea energiei electrice.

În declaraţia sa, Makeiev a subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană din Germania, cum ar fi sistemul Iris-T, furnizat deja, precum şi alte arme, fără să menţioneze explicit tancurile de luptă.

Armele germane salvează vieţi” în Ucraina, a afirmat diplomatul, adăugând că se discută despre noi livrări de armament cu guvernul german.

Makeiev a reiterat că Ucraina vrea să îşi recupereze întregul teritoriu, inclusiv peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, potrivit DPA.

Oleksii Makeiev s-a distanţat indirect de predecesorul său la post Andrii Melnik, care a deranjat Berlinul prin declaraţiile sale provocatoare şi limbajul puţin diplomatic.

Makeiev a spus că principala sa preocuparea este de a construi şi de a menţine încrederea şi de a genera sprijin reciproc. “Avem foarte mare nevoie de acest sprijin din partea Germaniei”, a spus el.

Source