Noul pod suspendat de la Brăila, aflat încă în construcție, are nevoie de reparații de urgență

O situație cu totul neprevăzută a apărut la noul pod suspendat de la Brăila și necesită intervenții de urgență, anunță Compania națională de drumuri. Vremea rea a cauzat infiltrații de apă la blocurile de ancoraj ale podului aflat în construcție. A costat până acum 2 miliarde de lei și ar putea fi gata la finalul anului viitor.

20 Iunie 2021, 21:55 |

Imagini cu inflitrațiile de apă din structura de bază a pilonilor de susținere au fost văzute de toată lumea pe internet.

Este o situaţie neprevăzută, susţin reprezentanţii Companiei de drumuri, care au cerut deja o expertiză tehnică și intervenția de urgență a experților.

Apariția recentă a infiltrațiilor la blocurile de ancoraj de la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează structura podului și nici nu pun, în viitor, în pericol siguranța circulației, reprezentând o situație neprevăzută pe care CNAIR și constructorul o tratează cu prioritate“, a precizat compania, într-o comunicare de presă.

Intervenția trebuie făcută însă de urgență.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat la începutul lunii, la Tema zilei, pe TVR 1, când va fi finalizat podul suspendat de la Brăila: la sfârșitul anului viitor.

Podul suspendat de la Brăila este prezentat ca o “minune” inginerească. Va avea 38 de metri înălțime și va fi lung de aproape 2 kilometri. Pilonii însă vor atinge 200 de metri înălțime.

În această vară urmează să fie întinse cablurile principale, de 6.700 de tone și 60 de centimetri diametru.

Podul va fi cel mai mare din România și al treilea din Europa. Va costa 2 miliarde de lei.

Source

Leave a Comment