Nu există niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire în România, anunţă Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii informează că pe teritoriul României nu există niciun caz înregistrat de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire, după ce în mediul online au apărut mai multe informaţii privind un posibil caz al unei paciente de 43 de ani din Rădăuţi.

22 Mai 2022, 12:11 (actualizat 22 Mai 2022, 12:14) Știrile TVR |

Ministerul Sănătăţii

“Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”, se arată într-un comunicat la Ministerului Sănătăţii.

Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței.

Source