Număr record de atacuri cibernetice și operațiuni de dezinformare în Elveția, înaintea Conferinței pentru pace în Ucraina

Elveția a înregistrat un număr record atacuri cibernetice și operațiuni de dezinformare, în ajunul conferinței pentru pace în Ucraina, pe care o va găzdui la sfârșitul săptămânii. Rusia nu a fost invitată, iar autoritățile elvețiene cred că în spatele atacurilor și intoxicărilor online se află oamenii Moscovei.

Președinta Confederației Helvetice a fost ea însăși ținta unor campanii recente de defăimare în presă. E vorba despre articole din mass media din Rusia, preluate în Elveția.

Serviciile elvețiene de securitate afirmă că rușii vor să destabilizeze Conferința pentru pace în Ucraina, lansând mesaje false.

Stațiunea Buergenstock s a transformat într-o adevărată fortăreață. Sunt măsuri de securitate draconice, ținând cont că vin zeci de șefi de stat și de guvern, inclusiv președintele Volodimir Zelenski.

Rusia nu a fost invitată, iar organizatorii sperau să transmită Kremlinului anumite mesaje prin intermediul Chinei. Însă regimul comunist de la Beijing a anunțat că nu va participa, întrucât o conferință despre viitorul proces de pace în Ucraina e inutilă fără Rusia.

Distribuie știrea