• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital, cu plămânii afectați. Aceasta le-a spus medicilor că a evitat să se interneze, de teamă că tratamentul cu oxigen o va ucide

Aug 11, 2021

Tratamentul la domiciliu, fără supraveghere medicală, poate avea efecte dezastruoase asupra bolnavilor de Covid. Așa s-a întâmplat în cazul unei femei de 55 de ani din Iași, care a ajuns foarte târziu la spital, cu plămânii grav afectați. Ea le-a spus medicilor că a evitat să se interneze, de teamă că tratamentul cu oxigen o va ucide.

11 August 2021, 12:07 (actualizat 11 August 2021, 12:13) |

Femeia a ajuns cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Pacienta era în stare gravă, cu febră mare şi cu dificultăţi în respiraţie. Încă de la început, a existat suspiciunea de infectare cu Sars-Cov-2. Diagnosticul a fost confirmat printr-un test rapid.

În urma examenului computer tomografic, s-a constatat o afectare pulmonară de 90 la sută. S-a început ventilaţia mecanică non-invazivă, deoarece starea femeii era gravă şi ar fi putut să se instaleze o insuficienţă respiratorie acută severă.

Pacienta a declarat că i-a fost teamă să vină la spital. Crezând că este o infecţie obişnuită, s-a tratat acasă cu antibiotic. Abia în momentul în care a văzut că respiră cu dificultate, a cerut ajutor. Femeia nu este vaccinată împotriva Covid-19. A fost transferată la Secţia ATI Covid a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, deoarece la Spitalul de Boli Infecţioase sunt ocupate toate locurile. Starea sa este gravă, iar prognosticul este rezervat.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *