O navă sub pavilion ONU a pornit din Ucraina cu grâu pentru Etiopia

O navă închiriată de Programul Alimentar Mondial al Organizaţiei Naţiunilor Unite a pornit din portul ucrainean Cernomorsk de la Marea Neagră spre Etiopia, cu aproximativ 30.000 de tone de grâu la bord. Informația a fost anunțată de Ministerul ucrainean al Infrastructurii, citat de Reuters.

17 Septembrie 2022, 14:50 (actualizat 17 Septembrie 2022, 14:56) Știrile TVR |

Vapor, cereale

„Conform estimărilor ONU, Etiopia este la un pas de o criză alimentară”, consemnează documentul.

Trei nave transportă în prezent, în parteneriat cu Programul Alimentar Mondial al Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste 90.000 de tone de grâu către Etiopia şi Yemen.

Intenţionăm să exportăm încă 190.000 de tone, aflate în curs de achiziţie de către partenerii ONU„, a transmis ministerul de la Kiev.

Alte 9 nave au pornit, tot sâmbătă, din porturile ucrainene, mai arată aceeaşi sursă.

Exporturile de grâu ale Ucrainei au scăzut mult de la începutul invaziei ruse, după ce porturile de la Marea Neagră au fost închise, ceea ce a împiedicat folosirea uneia dintre cele mai importante rute comerciale pentru livrarea cerealelor. Ca urmare, preţurile alimentelor au crescut în întreaga lume şi a apărut pericolul unor crize în Africa şi Orientul Mijlociu. La sfârşitul lunii iulie, trei porturi au fost redeschise în urma unui acord între Moscova şi Kiev, mediat de ONU şi de Turcia, amintește Reuters.

Sursa: Agerpres

Source

Distribuie știrea