O profesoară le-a tăiat unghiile cu forța, cu o foarfecă de uz industrial, unor eleve de la Colegiul Comercial din Constanța

Incident la Colegiul Comercial din Constanța, unde o profesoară le-a tăiat cu forța unghiile unor eleve de clasa a X-a. A folosit o foarfecă mare, de uz industrial, și le-a rănit pe fete la degete. Inspectoratul Școlar a decis că profesoara nu mai poate preda la școală.

15 Decembrie 2021, 16:31 (actualizat 15 Decembrie 2021, 18:23) |

Elevele de clasa a X-a urmau să facă practică la un centru comercial. Înainte de a intra în supermarket, profesoara le-a verificat unghiile. Pentru că erau prea lungi, le-a tăiat cu o foarfecă de dimensiuni mari. Unele dintre fete au fost rănite la degete.

Doamna de practică, cea care le însoţea, nu le-a dat voie să intre în magazin pentru că aveau unghiile mari. Şi dânsa s-a hotărât, a scos din geantă ditamai foarfeca şi le-a tăiat unghiile fetelor. Le-a forţat, normal că le-a forţat, pentru că fata mea i-a spus să o lase că şi le taie singură acasă şi nu a vrut. A fost un abuz. Au fost şi rănite la degete unele dintre fete, mărturisește mama unei eleve.

Profesoara se apără și spune că regulile perioadei de practică într-un magazin alimentar impun igienă strictă.

Regret că am căzut în plasa lor, deoarece eu le-am trimis acasă să îşi taie unghiile, iar ele au plecat, s-au întors şi mi-au solicitat să le tai eu unghiile deoarece ele au încercat şi nu au putut. Menţionez că nu am rănit pe niciuna dintre ele, dacă s-ar fi întâmplat s-ar fi filmat acest lucru şi nu ar fi fost amuzant, aşa cum reiese din filmare. Aveam o pilă de unghii în geantă şi i-am înmânat-o să încerce să îşi pilească unghiile, spune profesoara.

Directoarea colegiului nu a vrut să facă declarații.

Inspectoratul Școlar a decis, însă, ca aceasta să nu mai predea la instituția de învățământ.

Sorin Mihai, inspector şcolar general, ISJ Constanţa: Este un caz care depășește și puterea mea de înțelegere și mi se pare într-o zonă a lipsei de umanitate. Fiind vorba de un cadru didactic aflat la plata cu ora am solicitat să nu mai aibă ore de predare la unitatea respectivă, dumneaei nu mai predă.

O anchetă disciplinară este în curs și la Colegiul Comercial, pentru a verifica dacă mai sunt și alți elevi care au avut de suferit din cauza profesoarei. Alte cadre didactice se vor ocupa de orele pe care aceasta le preda.

Source

Leave a Comment