O sută de mame şi copii, refugiaţi din estul Ucrainei, au fost cazaţi în tabăra de la Oglinzi, județul Neamț

O sută de mame şi copii refugiaţi din estul Ucrainei au fost cazaţi, în noaptea de luni spre marţi, în centrul de agrement ce aparţine Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret de la Oglinzi, a scris prefectul judeţului Neamţ, Vasile-Adrian Niţă pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, sunt 20 de femei şi 80 de copii care au sosit cu autocarele.

19 Aprilie 2022, 10:07 (actualizat 19 Aprilie 2022, 10:14) Știrile TVR |

Tabăra Oglinzi

“Sunt în marea lor majoritate copii de vârste mici, între 5 şi 10 ani. Provin din estul Ucrainei, unde zilele acestea se dau lupte aprige la care participă chiar şi părinţii acestor copii. În tabăra de la Oglinzi, copiii vor avea asigurate facilităţile necesare pentru a-şi putea continua cursurile online şi pentru a-şi putea petrece timpul liber pe durata şederii în judeţul nostru. (…) Astăzi, copiii vor vizita Cetatea Neamţului şi Casa lui Creangă din Humuleşti. Încercăm astfel să le distragem atenţia de la traumele suferite din cauza războiului”, a declarat Vasile-Adrian Niţă.

IPJ şi Poliţia Locală Târgu-Neamţ vor asigura paza în zonă, iar reprezentanţii DSP vor evalua starea de sănătate a copiilor.

Source