O tânără a fost salvată după ce a stat 248 de ore sub dărâmături, în urma cutremurului din sudul Turciei

Tânără salvată de sub dărâmături la 248 de ore de la seismul din Turcia / FOTO: https://www.anews.com.tr/

Este o altă salvare miracol în infernul din Turcia. Tânăra a fost scoasă din molozul unei clădiri prăbușite la 248 de ore după ce  cutremurul a lovit sudul Turciei, în timp ce speranțele de a găsi mai mulți supraviețuitori sunt tot mai mici.

Cel puțin 36.187 de persoane au fost ucise în urma celor două cutremure puternice care au zguduit sudul Turciei săptămâna trecută, a anunțat joi agenția națională care gestionează dezastrele.

Cutremurele de magnitudine 7,7 și 7,6 din 6 februarie, cu epicentrul în provincia Kahramanmaraş, au afectat peste 13 milioane de oameni din 11 provincii, inclusiv Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa și Elazığ.

Mai multe țări din regiune, inclusiv Siria și Liban, au resimțit, de asemenea, cutremurele puternice care au lovit Turcia în mai puțin de 10 ore.

O  campanie pentru victimele cutremurului, numită Türkiye One Heart, a strâns peste 115,1 miliarde de lire turcești (6,1 miliarde de dolari). Multe posturi de televiziune și radio turce și-au unit forțele miercuri seara și au  organizat o acțiune de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurelor devastatoare de săptămâna trecută, notează sursa citată.

Source

Distribuie știrea