• Mon. Jun 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

O vară fără restricții poate duce la creșterea semnificativă a numărului infecțiilor cu SARS-COV2. Cercetătorul Octavian Jurma: Relaxarea inhibă vaccinarea

Jun 11, 2021
11 Iunie 2021, 13:24 (actualizat 11 Iunie 2021, 14:00) |

Specialiștii europeni susțin că situația poate deveni din nou alarmantă dacă noile variante ale coronavirusului vor scădea eficiența vaccinurilor anti-COVID.

În plus, raportul mai arată că în România și alte 12 țări situația epidemiologică este puțin îngrijorătoare. Dacă pentru populația generală imunizată riscurile scad odată cu avansarea campaniilor de vaccinare, pentru persoanele vulnerabile nevaccinate există un risc moderat spre mare. Cât de îngrijorătoare este situația a explicat, în Ediția Specială de la TVR 1, medicul și cercetătorul Octavian Jurma.

Riscul este același ca vara trecută, ca pandemia să revină pe un trend ușor crescător, astfel încât să nu producă o îngrijorare majoră în rândul populației și al autorităților și în toamnă să se reia un nu val, acesta este cel mai mare pericol. Relaxarea inhibă vaccinarea și există tot mai puține motive pentru a merge să se vaccineze, a arătat Octavian Jurma, la TVR1.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *