O zi de bucurie pentru refugiaţii ucraineni din Cluj

Refugiații ucraineni stabiliţi în Cluj își vindecă rănile alături de comunitate. Voluntarii unei asociaţii locale i-au primit cu braţele deschise pe oamenii nevoiţi să înceapă o nouă viaţă departe de ţara lor. Încet, încet s-au integrat în societate, motiv pentru care în aceste zile au sărbătorit împreună de cei care le sunt alături zi de zi și îi fac să uite de durere.

13 Noiembrie 2022, 20:41 Știrile TVR |

Lena a reușit să plece din mijlocul războiului doar cu băiețelul ei, Daniel. Acasă, în Ucraina, soțul ei a rămas singur. Nu luptă pe front, pentru că este bolnav, însă ca să iasă din țară are nevoie de documente medicale pe care nu i le dă nimeni.

La Cluj, tânăra mamă a găsit sprijin și alinare. Și-a găsit și un serviciu, dar speră să se întoarcă acasă.

Pe Olena am cunoscut-o în primăvară. Abia venise la Cluj, dar imediat și-a găsit menirea. Oferă consiliere psihologică femeilor care trec prin această dramă. Îi place aici și e recunoscătoare pentru tot ce a primit.

Irina a venit la Cluj cu soțul și cei doi copii. Pentru ea, orașul de pe Someșul Mic a devenit acasă.

Sunt doar câteva dintre poveștile unor oameni care și-au strâns întreaga viață într-o valiză și au plecat cât de repede au putut din mijlocul bombardamentelor rusești. Pentru ei, membrii Asociației Eleven și-au deschis sufletele și îi ajută cum pot mai bine. Zilele acestea au vrut doar să se bucure de reuşitele de până acum.

Sunt 263 de zile de când Ucraina se află în război. Şi tot atâtea de când românii au sărit în ajutorul celor care s-au refugiat la noi.

Source