• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Oameni evacuați, case și gospodării inundate. Este în vigoare o avertizare Cod Portocaliu de furtuni

Jul 1, 2021
01 Iulie 2021, 19:49 |

Un bărbat de 84 de ani din localitatea Stejaru, județul Neamț, a fost găsit fără suflare, după ce a încercat să se adăpostească de furtună sub un pom. Un fulger a lovit copacul, iar bătrânul a murit pe loc.

Furtună a lăsat prăpăd în urmă. Mai multe case și curți au fost inundate. Pompierii au intervenit cu ambarcațiuni pentru a evacua în siguranță oamenii și animalele.

Până la ora 23, este pericol de inundații pe râul Valea Neagră din județul Neamț. Hidrologii au emis cod roșu.

Și în judeţul Vaslui, șuvoaiele au intrat în mai multe gospodării. Echipele ISU au salvat cu bărcile câțiva localnici și animale.

În comuna Corbu din Harghita, râul Bistricioara s-a revărsat din albie, pentru a treia oară în ultimele zece zile.

Vremea extremă a provocat panică și într-un bloc din Câmpina, județul Prahova. Acoperișul clădirii de patru etaje a fost lovit de un fulger și s-a aprins în miez de noapte. 25 de locatari de la etajele superioare au fost evacuați preventiv.

Și în Caraș Severin a fost potop aseară, după o zi cu maxime de 36 de grade. La Reșița, s-a dezlănțuit o furtună cu grindină. Mai mulți copaci au căzut pe carosabil pe două drumuri naționale, iar un transformator electric a luat foc după un scurtcircuit în localitatea Ezeriș.

Meteorologii avertizează că fenomenele meteo extreme continuă.

După ploi, temperaturile în timpul weekendului vor scădea până la valorile normale pentru această perioada, cu maxime de 27 de grade.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *