Oameni, instituţii şi companii din 195 de ţări vor stinge lumina sâmbătă, timp de o oră, în cadrul evenimentului ”Ora Pământului”

Oameni, instituţii şi companii din peste 8.000 de oraşe situate în 195 de ţări vor stinge luminile sâmbătă, 25 martie, timp de o oră, în cadrul evenimentului anual „Ora Pământului” („Earth Hour”), a anunţat, miercuri, WWF România.

22 Martie 2023, 09:37 (actualizat 22 Martie 2023, 09:39) Știrile TVR |

Ora Pământului

Cea de-a 17-a ediţie a „Orei Pământului” se va derula în intervalul orar 20:30 – 21:30, aceasta fiind cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie.

În acest an, WWF lansează o nouă provocare, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina timp de o oră, invită oamenii să renunţe la rutina zilnică şi să petreacă o oră în care să desfăşoare acţiuni care au ca scop protecţia naturii.

În România, WWF sărbătoreşte Ora Pământului 2023 printr-o acţiune de voluntariat în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din Bucureşti.

Astfel, sâmbătă, 25 martie 2023, între orele 10:00 – 14:00, WWF România invită toţi iubitorii de biodiversitate la Grădina Botanică pentru a se (re)conecta cu natura. Participanţii vor desfăşura activităţi de întreţinere între care tăierea lăstărişului, greblarea frunzelor şi igienizare.

Voluntarii se pot înscrie pe site-ul oficial al campaniei din România: https://wwf.ro/orapamantului/.

„Pe lângă această activitate, WWF România va desfăşura şi alte acţiuni cu scop educaţional şi va susţine şi promova instituţiile şi companiile care aleg să sărbătorească Ora Pământului prin stingerea simbolică a luminilor şi prin acţiuni prietenoase cu natura”, se menţionează în comunicatul WWF România, potrivit Agerpres.

Evenimentul Earth Hour a fost organizat, pentru prima dată, pe data de 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de oameni şi peste 2.100 companii din oraşul australian au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.

Din 2008, evenimentul a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

Source

Distribuie știrea