• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Oameni revoltați după incendiul de la Devesel. Au ars zeci de case și cimitirul. Patru familii nu mai au unde sta

Aug 10, 2021

Incendiul din Devesel, judeţul Mehedinţi, a fost lichidat. Dar a lăsat în urmă imaginile unui adevărat dezastru. Au ars zeci de case şi anexe gospodăreşti, dar şi cimitirul. Patru familii nu mai au unde sta. Pierderile materiale sunt însemnate şi încă nu se ştie dacă vinovaţii vor fi gășiţi. Autorităţile fac apel la oameni să nu dea foc vegetaţiei de pe câmpuri!

10 August 2021, 11:54 (actualizat 10 August 2021, 12:17) |

Sătenii și pompierii s-au luptat aproape 24 de ore cu flăcările care mistuiau totul la marginea comunei Devesel. Ardea o miriște iar primarul și sătenii au încercat să stingă flăcările. Focul însă s-a extins din cauza vântului și a cuprins mai multe gospodării, dar și cimitirul din sat. Atunci s-a dat alarma și au fost chemați în ajutor pompierii. Unii localnici abia au reușit să se salveze.

45 de pompieri cu 8 autospeciale au ajuns la fața locului. Oamenii revoltați le-au cerut autorităților să intervină în cazul celor care dau foc intenționat la miriști.

Incendiul a fost lichidat spre dimineață. Dar pericolul rămâne, din cauza temperaturilor ridicate și a inconștientei de care dau dovada unele persoane.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *