Oamenii au început să-și refacă locuințele, după cutremurul din județul Arad. Seismul a afectat sute de case

Cutremurul de aseară din vestul țării a afectat în special zona Aradului, pentru că epicentrul seismului a fost la doar 17 km de oraș. Sute de gospodării au fost afectate. Pagubele nu sunt mari, dar multe case au ţigle desprinse de pe acoperișuri, coșuri de fum căzute la pământ sau crăpături în pereți. Oamenii primesc materiale de construcții ca să-şi poată reface casele. Peste 2.000 de persoane au trimis informațîi despre cum s-a resimțit cutremurul şi ce pagube au suferit.

07 Iunie 2023, 18:33 (actualizat 07 Iunie 2023, 18:51) Știrile TVR |

În comună ardeana Ghioroc, aflată la un 1 km de epicentru, cutremurul a lăsat în urmă pagube importante. Secția de boli paleative ale spitalului din localitate, unde sunt îngrijiți 15 pacienți, are probleme serioase la acoperiș. Angajații primăriei au început să lucreze la înlocuirea țiglelor căzute.

Corneliu Pop Morodan, primarul comunei Ghioroc, jud. Arad: Din păcate sunt destul de multe avarii, din fericire minore, la foarte multe locuințe. Câteva cazuri sunt puțin mai grave. Estimăm la 4-5. Dar sperietura a rămas destul de mare.

Primăria a început deja să îi ajute pe oameni cu materiale de construcții ca să poată face la loc acoperișurile.

În Arad, au fost curățate străzile de cărămizile căzute sau de tencuiala desprinsă de pe ziduri. Locuitorii rămân, însă, cu șocul provocat de cutremur.

Primarul Aradului a fost surprins de cutremur, la un post local de radio, într-o emisiune care se transmitea în direct.

Cutremurul de 5,2 pe scară Richter, produs aseară la ora 20 și 26 de minute, s-a simțit intens și în județele Timiș, Bihor, Hunedoara și Cluj.

Pe site-ul Institutului de Fizică a Pământului, peste 2000 de oameni au trimis informații despre cum s-a resimțit cutremurul, ce pagube au suferit și au dat detalii despre zona și tipul de case în care locuiesc. Toate aceste date sunt folosite de specialiști pentru a stabili atât intensitatea, cât mai ales modul în care s-a propagat unda de șoc a seismului.

Source

Distribuie știrea