Oficial ucrainean: Armata rusă „a primit sarcina ca până pe 10 iunie fie să ocupe Severodonețk, fie să controleze autostrada Lisichansk-Bakhmut

05 Iunie 2022, 13:52 Știrile TVR |

Harta estului Ucrainei / FOTO: Shutterstock

Sâmbătă, administrația militară a orașului Sloviansk declara că sute de oameni fug din Sloviansk în fiecare zi, numărul evacuărilor aproape dublându-se în această săptămână. O lovitură cu rachete care a ucis trei persoane marți „i-a împins pe cetățeni să plece”, a spus oficialul.

În apropiere de Liman, Rusia „înaintează în direcția Sviatohirsk, încercând să împingă trupele noastre pe malul drept al râului Siverskyi Doneț”, a spus armata.

Trupele ruse continuă să lovească zonele din estul Ucrainei. În ultimele 24 de ore, opt civili au fost uciși și 11 au fost răniți în regiunea Donețk, după ce forțele ruse au bombardat 15 zone, a anunțat duminică un comunicat al administrațiilor regionale militaro-civil.

Rusia a efectuat, de asemenea, două lovituri aeriene în Donețk, inclusiv una peste noapte în orașul cheie Kramatorsk, care a provocat „daune serioase la două întreprinderi din oraș”, dar nu s-au soldat cu victime, a spus Oleksandr Honcharenko, primarul din Kramatorsk.

În zone din jurul Donețk și Zaporojie, rușii „trag în prima linie de apărare și în spatele trupelor noastre, pentru a ne reține unitățile și a preveni regruparea lor”, a spus armata.

Și la Lugansk, forțele ruse au acţionat în cinci zone, inclusiv la Severodonețk și Lisichansk, cu artilerie și mai multe lansatoare de rachete. De asemenea, au fost efectuate lovituri aeriene în patru zone, au declarat oficialii regionali.

La Severodonețk, o persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite după ce o clădire din complexul combinatului chimic Azot a fost avariată de bombardamentele artileriei ruse, au declarat oficialii regionali.

Unitățile Rusiei „se concentrează pe operațiuni ofensive pentru a ne înconjura trupele” în Severodonețk și Lisichansk și pentru a „bloca principalele rute logistice”, a spus armata.

Generalul rus Aleksandr Dvornikov „a primit sarcina ca până pe 10 iunie fie să captureze complet Severodonețk, fie să controleze autostrada Lisichansk-Bakhmut”, a declarat Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale Lugansk. „Prin urmare, tot ce au, toate rezervele – totul este folosit pentru a îndeplini aceste două sarcini.”

Lângă Severodonetsk, în orașul Lisichansk, un centru de ajutor umanitar a fost „complet distrus” de bombardamentele rusești duminică, a adăugat Haidai.

În nord-est, în regiunea Harkov, rușii au folosit muniții cu fosfor în zona Cherkaski Tishki, la nord-est de Harkov, a spus armata.

O persoană a fost, de asemenea, rănită la Chuguev în sud-estul Harkovului, iar alte câteva zone au fost atacate peste noapte, au declarat oficialii regionali.

„Inamicul nu încetează să tragă asupra pozițiilor trupelor noastre din apropierea orașului Harkov”, se arată în comunicatul militar.

În Sumî, în nord-est, Rusia a tras cu obuze de artilerie asupra infrastructurii din două zone, a spus armata, iar regiunea Cernihiv din nord a fost, de asemenea, bombardată.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.