Oficial ucrainean: Președintele României, Klaus Iohannis, va merge la Kiev joi. Premisele unui astfel de demers

Nu există până acum o confirmare oficială pentru această vizită, a precizat Ramona Avramescu, jurnalist TVR.

Potrivit uzanțelor de până acum, probabil că o astfel de confirmare nici nu va veni decât, eventual, în ultimul moment sau chiar post factum, a precizat Ramona Avramescu.

Este felul în care autoritățile române au gestionat și vizita premierului Nicolae Ciucă la Kiev, anunțată public după ce se încheiase, din motive de securitate.

Nici cancelariile din Franța, Germania și Italia nu au dat informații oficiale.

Pe de altă parte, despre vizita trio-ului Macron, Scholz, Draghi la Kiev presa europeană a scris în mai multe rânduri, avansând chiar și câteva date.

Într-un interviu acordat televiziunii germane ZDF, Volodimir Zelensky a transmis un mesaj clar – Germania trebuie să înceteze acest balans între Rusia și Ucraina și să susțină candidatura celei din urmă la Consiliul European de pe 23 iunie. O aluzie cât se poate de străvezie la faptul că Macron și Scholz sunt în acest moment singurii lideri occidentali care mai mențin un dialog cu Vladimir Putin, a explicat Ramona Avramescu.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.