OMS a verificat 200 de atacuri militare asupra unităților medicale din Ucraina de la începutul războiului

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Tedros a spus că a fost „profund mișcat” de ceea ce a văzut și auzit. Tedros a spus la Kiev, după ce a petrecut două zile în Ucraina, că atacurile asupra unităților de asistență medicală „trebuie să înceteze”,

Directorul OMS a adăugat: „Există un medicament pe care OMS nu îl poate livra și de care Ucraina are nevoie mai mult decât oricare altul, și acesta este pacea”. „Deci continuăm să cerem Federației Ruse să oprească acest război”, a spus el.

Tedros a discutat despre situația sănătății din țară cu oficiali ucraineni și a transmis că OMS va continua să sprijine sistemul de sănătate al Ucrainei. „Mesajul meu către toți oamenii din Ucraina este că OMS vă este alături”, a spus el.

Șeful OMS a spus că, în ciuda devastării, a văzut, de asemenea, o „reziliență extraordinară” în Ucraina, în timp ce oamenii încearcă să-și refacă viața.

Timpul pe care l-am petrecut aici m-a afectat foarte personal”, a mărturisit el.

Eu însumi am crescut într-o zonă de război și înțeleg prea bine cum se simte oamenii din Ucraina. Cunosc impactul, cunosc devastarea pe care o produce războiului și m-am simțit foarte, foarte trist când Rusia a invadat Ucraina”.

Source