ONU: Rusia acuză Israelul că urmăreşte alimentarea conflictului din regiune prin atacurile asupra Siriei

Atacurile Israelului în Siria sunt „destinate să alimenteze conflictul” în regiune, a denunţat marţi ambasadorul Rusiei la ONU, la o reuniune a Consiliului de Securitate convocată după un raid atribuit Israelului împotriva consulatului iranian din Damasc, transmite AFP.

Credem că astfel de acţiuni agresive ale Israelului sunt menite să alimenteze şi mai mult conflictul. Sunt total inacceptabile şi trebuie să înceteze”, a declarat Vassili Nebenzia, denunţând „o încălcare flagrantă” a suveranităţii teritoriale a Siriei.

Referindu-se la raidul atribuit Israelului împotriva consulatului iranian, Vassili Nebenzia, care a transmis cererea Teheranului pentru ca această reuniune a Consiliului să aibă loc, a reiterat condamnarea „în cei mai fermi termeni”, exprimată anterior de Rusia.

Un astfel de act, un act deliberat, este evident: un răspuns la presiunea internaţională prin provocarea escaladării conflictului şi continuarea uciderii palestinienilor pentru calcule politice„, a denunţat ambasadorul algerian Amar Bendjama, acuzând la rândul său Israelul că urmăreşte să „antreneze întreaga regiune în conflict”.

Majoritatea membrilor Consiliului au condamnat atacul asupra consulatului iranian din Damasc, subliniind inviolabilitatea instituţiilor diplomatice, dar fără a menţiona Israelul.

Raidul atribuit Israelului a vizat luni clădirea din vecinătatea ambasadei Iranului, ucigând cel puţin 13 persoane, dintre care şapte militari iranieni. Iranul a promis marţi că va riposta. Preluare: Agerpres

Distribuie știrea