Operațiune de salvare în munții Maramureșului. Doi ucraineni au fost salvați, alți doi se află într-o zonă din care nu pot fi extraşi decât cu ajutorul troliului

Doi dintre cei 4 ucraineni rătăciți în munţii Maramureșului, aproape de graniță, au fost salvați, ieri după-amiază, după aproape 2 zile de căutări. Echipele de salvatori au ajuns la un cetăţean ucrainean rătăcit şi la un salvamontist. Ucraineanul nu se poate deplasa şi va fi transportat pe targă până la Cabana Paltin, de unde va fi dus la spital. Poliţişti de frontieră, salvamontişti şi 3 elicoptere au încercat să ajungă la cei rătăciţi.

27 Decembrie 2022, 07:01 (actualizat 27 Decembrie 2022, 07:24) Știrile TVR |

Dan Benga, şef Serviciu Salvamont Maramureş: Mergem din nou să încercăm să-i recuperăm pe turiştii ucraineni, cei patru care sunt pe munte. Doi cu probleme medicale deosebite, cu fracturi, care nu se pot deplasa. Ceilalţi doi se află într-o zonă de unde nu pot fi extraşi decât cu ajutorul troliului, cu elicopterul.

Oana Pârcălab – purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Maramureş: Zona este foarte greu accesibilă, muntoasă, cu stânci, cu prăpăstii şi este foarte greu accesibilă chiar şi unor persoane care cunosc bine zona şi care sunt echipate corespunzător. Cu atât mai greu pentru nişte persoane care nu cunosc şi nu au nici echipamentul. Nu se poate ajunge cu piciorul pentru salvarea lor. Degeaba ar putea să ajungă salvatorul acolo, nu are cum să îi transporte pe cei doi.

Source