• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Operaţiune de “spălare de bani” la sediul Băncii Naţionale a Germaniei. Bancnotele uzate sunt curăţate, pentru verificare, iar apoi distruse

Sep 12, 2021

Angajaţi la stat sau privat, oameni de afaceri, bănci comerciale aduc la Banca Naţională tot mai multe bancnote deteriorate, pentru a obţine rambursare. Se întâmplă aşa de mai bine de o lună, iar explicaţia este că inundaţiile cumplite care au avut loc în iulie în Germania au purtat bancnotele prin locuri de neînchipuit. Oamenii încă le găsesc prin canale, de exemplu.

Cele mai multe dintre bancnote sunt foarte murdare. Înainte de distrugerea lor într-un centru din Mainz, sunt spălate, apoi uscate pentru a le putea fi verificată autenticitatea. Serviciul e gratuit pentru cetăţeni. Şi doar banca naţională îl poate oferi.

Prelucrarea trebuie făcută rapid, astfel încât bancnotele să nu se lipească una de alta și să devină un fel de blocuri de beton, explică specialiştii. Sumele trimise sunt înregistrate cu atenţie şi e garantată returnarea lor în bancnote noi. Trebuie îndeplinite două condiții importante: să existe cel puţin o jumătate de bancnotă plus alt fragment – și, evident, să nu fie vorba de bani falşi.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *