Opt cadre medicale vor fi judecate pentru moartea lui Diego Maradona

Cazul morții lui Diego Maradona ajunge în instanță. Opt cadre medicale din Argentina vor fi judecate pentru neglijență criminală. Este vorba de neurochirurgul și medicul personal al lui Maradona, un psihiatru și un psiholog, doi medici, două asistente medicale și șeful acestora. Cu toții sunt suspectați că au acționat într-o manieră ”inadecvată, deficitară și nechibzuită” în tratarea pacientului lor.

23 Iunie 2022, 12:28 (actualizat 23 Iunie 2022, 12:30) Știrile TVR |

Maradona

Medicul de familie al lui Maradona va fi judecat și pentru uz de fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru că ar fi folosit o semnătură falsă a fostului fotbalist pentru a solicita o fișă medicală, iar psihiatrul este judecat și pentru fals ideologic, deoarece a semnat un certificat de aptitudine mentală pentru Maradona, fără a-l vizita și examina.

Diego Maradona a murit în noiembrie 2020, lîn urma unui atac de cord, la Buenos Aires. Avea 60 de ani. Fostul fotbalist era tratat la domiciliu, în ciuda faptului că suferise recent o operație pe creier și era dependent de alcool.

Toți cei implicați au negat responsabilitatea pentru moartea lui.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.