Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul comun al ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care prevede că prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie a fost publicat luni în Monitorul Oficial.

17 Mai 2021, 22:35 (actualizat 17 Mai 2021, 22:41) |

Elevi

Potrivit ordinului, scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ, pe parcursul anului şcolar/universitar, se va actualiza în funcţie de situaţie epidemiologică, cu excepţia situaţiei în care localitatea intră în carantină.

Direcţiile de specialitate din Ministerul Educaţiei şi din Ministerul Sănătăţii, precum şi direcţiile de sănătate publică judeţene/a Municipiului Bucureşti, inspectoratele şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti, unităţile de învăţământ preuniversitare vor duce la îndeplinire prevederile ordinului comun.

Practic, elevii vor afla de pe o zi pe alta, în funcție de rata de infectare, dacă participă fizic la cursuri. În Capitală, rata de infectare a scăzut sub 1 la mie.

Source

Distribuie știrea