Ore de așteptare și nervi în vămile din vestul țării. Ungaria modernizează aplicația de control al traficului la frontieră

Aglomerație și nervi întinși la maximum, la punctele vamale din vestul țării. Șoferii așteaptă chiar și 6 ore la coadă, ca să iasă din țară. Autoritățile ungare modifică aplicația pentru controlul traficului la frontieră, în condițiile în care nu au nici suficient personal. Cea mai mare aglomerație este la Nădlac II, care este și cel mai mare punct vamal de la granița româno-maghiară.

24 Noiembrie 2021, 18:10 (actualizat 24 Noiembrie 2021, 18:37) |

De dimineață, în apropierea punctului de frontieră Nădlac II, coada de autotrenuri se întindea pe mai bine de 14 km, iar cea cu autoturisme pe aproximativ 2 kilometri.

Șoferii așteptau ore bune până să ajungă la controlul vamal. Mulți și-au pierdut răbdarea.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II, după-amiază, se aștepta, în medie, 400 de minute pe sensul de ieşire din țară, pe arterele pentru traficul greu. Și 120 de minute, pe cele dedicate autoturismelor. Pe sensul de intrare în ţară, timpul de așteptare era de 210 de minute, pentru tiruri și camioane.

Controlul vamal a fost îngreunat încă de marți, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, după ce partea maghiară a anunțat că modernizează aplicația de control al traficului la frontieră.

Pentru că nu dispun de prea mulți angajați, maghiarii nu au putut suplimenta punctele de control.

Aglomerația se va menține în vamă până când se vor deschide mai multe benzi de control pe ambele sensuri pentru toate categoriile de vehicule.

Source

Distribuie știrea