Organizatorii japonezi vor să angajeze 500 de asistente medicale pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo plănuiesc angajarea a 500 de asistente medicale care să-şi ofere serviciile în timpul întrecerilor olimpice, a anunţat directorul general al Comitetului de organizare, Toshiro Muto, citat de Reuters.

26 Aprilie 2021, 15:29 (actualizat 26 Aprilie 2021, 15:33) |

Jocurile Olimpice

Presa niponă a relatat despre planul Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 de a solicita ajutorul asistentelor medicale în staff-ul arenelor olimpice şi în Satul Olimpic înaintea şi în perioada Olimpiadei de vară (23 iulie-8 august).

Pregătirea Jocurilor Olimpice merge înainte, în timp ce Japonia continuă lupta pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus. Înaintea unei săptămâni (Săptămâna de Aur) care cuprinde câteva sărbători, guvernul japonez a instaurat starea de urgenţă în mai multe prefecturi, inclusiv cele de la Tokyo şi Osaka.

”Am solicitat în jur de 500 de asistente medicale. Condiţia principală este ca această solicitare să nu afecteze negativ îngrijirea medicală din regiune”, a precizat Muto, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Comitetul de organizare va organiza vineri o masă rotundă la care vor participa până la şase experţi medicali pentru a discuta despre măsurile anti-COVID-19. Această întâlnire va avea loc regulat pentru a discuta măsurile specifice care să asigure desfăşurarea Jocurilor în securitate şi în siguranţă.

sursa agerpres

Source

Distribuie știrea