Pandemia a crescut numărul cazurilor de depresie. Femeile sunt mult mai predispuse spre astfel de stări

Perioada de pandemie a făcut ca numărul cazurilor de depresie să crească. Atât femeile, cât şi bărbaţii au fost afectaţi mai mult în acest timp de incertitudine, spaimă şi izolare în locuinţe. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că această tulburare afectivă este tratabilă, atât timp cât o conştientizăm şi ne adresăm unui psiholog sau psihiatru.

15 Iunie 2021, 11:09 (actualizat 15 Iunie 2021, 15:37) |

Pe de altă parte, este necesar să ştim că femeile sunt mult mai predispuse depresiilor, asta pentru că trec prin perioade cu mare încărcătură emoţională.

Este o umbră care ne face să ne îndoim de propria persoană şi care nu ne lasă să ne odihnim sau ne face să dormim mai mult. Dacă nu îi dăm atenţie, ne pierdem pofta de viaţă, nu mai mâncăm şi nici nu ne mai putem concentra la treburile de zi cu zi. Este un subiect evitat de mulţi, blamat de unii şi acceptat de cei care au înţeles că există viaţă şi după o tulburare afectivă. Depresia este cea care ne atrage atenţia că este necesar să avem mai multă grijă de noi.

O persoană cu depresie poate prezenta și multe simptome fizice, cum ar fi dureri de cap, crampe sau probleme digestive.

Fiind o tulburare de dispoziție, depresia poate provoca simptome severe care afectează emoţiile, gândirea şi activitățile zilnice.

Dacă simptomele persistă mai mult de 2 săptămâni este necesar să ne adresăm unui specialist. Însă, important de ştiu este că şi cele mai grave cazuri de depresie pot fi tratate. Atât timp cât persoana primeşte ajutor specializat, dar şi suport emoţional din partea oamenilor din jur.

Source

Distribuie știrea