Pandemia nu e FAKE NEWS. Tu știi adevărul | Medicul Vasi Rădulescu: Sufocarea cu mesaje false, unul dintre motivele pentru care oamenii sunt reticenţi la vaccinare

Nu poate fi văzut cu ochiul liber, însa a făcut lumea mai complicată pentru noi toţi! De aproape doi ani, trăim cu un virus nemilos pe care se chinuie să îl învingă împreună medici, oameni de ştiinţă şi tehnologia viitorului. Un efort umbrit însă de frică! Ea a adus în lumină faţa întunecată a pandemiei: mulţi au căzut pradă informaţiilor false care îi lasă singuri în faţa morţii. Adevărul este însa unul singur! Şi cu el putem învinge pandemia. Tu ştii adevărul şi a venit momentul să le spunem tuturor că pandemia NU este fake news. O campanie a Ştirilor TVR. Medicul Vasi Rădulescu, specialist internist şi autor de cărți care popularizează educația pentru sănătate în rândul adulților și copiilor, despre cele mai frecvente şi periculoase ştiri false legate de pandemie şi de ce suntem predispuşi să le credem.

29 Noiembrie 2021, 21:06 |

„Pe tot parcursul pandemiei, am văzut foarte multe ştiri false circulând din plin pe platformele de socializare şi, din păcate, şi pe unele canale de televiziune. Cred că procentele destul de înalte în rândul oamenilor care au refuzat să se vaccineze este explicat şi în mare măsură de această reticenţă şi de sufocarea cu mesaje de tip fake news” a explicat medicul Vasi Rădulescu.

Suntem predispuşi să credem mai uşor ştirile false decât informaţiile corecte, deoarece, de regulă, ştirile false merg pe o componentă emoţională puternică, a mai spus acesta.

Printre cele mai răspândite ştiri false care au circulat în perioada pandemiei, potrivit medicului Rădulescu, sunt: vaccinurile dădeau sterilitate pe trei generaţii, miocardita la copii şi schemele de tratament.

Source

Leave a Comment