Papa Francisc face apel la încetarea violenţelor la Ierusalim. „Violenţa alimentează violenţa. Trebuie oprite aceste ciocniri”

Papa Francisc a făcut apel duminică la încetarea violenţelor la Ierusalim, la o zi după noi ciocniri care au făcut peste 90 de răniţi în Oraşul Sfânt, relatează AFP, preluată de Agerpres. „Violenţa alimentează violenţa. Trebuie oprite aceste ciocniri”, a spus Suveranul Pontif într-un mesaj după rugăciunea duminicală.

09 Mai 2021, 17:11 (actualizat 09 Mai 2021, 17:22) |

Violențe la Ierusalim

Papa a subliniat că urmăreşte cu „o preocupare specială evenimentele care se desfăşoară la Ierusalim”.  El cerut părţilor implicate să facă în aşa fel încât „identitatea multireligioasă şi multiculturală a Oraşului Sfânt să poată fi respectată şi fraternitatea să prevaleze”.

A fost a doua noapte de ciocniri, iar numărul răniților se apropie de o sută. Scânteia care a reaprins violențele e eventuala evacuare a unor familii palestiniene dintr-un cartier din Ierusalimul de Est.

Tensiunea continuă duminică în Ierusalimul de Est, sector din Oraşul Sfânt anexat de Israel şi unde ciocnirile dintre manifestanţi palestinieni şi poliţişti israelieni, cele mai mari din ultimii ani, au făcut sute de răniţi în ultimele seri, realimentând temerile privind un potenţial conflict.

Vineri seară, peste 220 de persoane, majoritatea palestinieni, au fost rănite în timpul unor ciocniri pe Esplanada Moscheilor între poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni adunaţi pentru Iftar, cina care întrerupe postul în Ramadan.

Președintele turciei, Recep Erdgoan, acuză Israelul de terorism, iar Iranul cere intervenția ONU.

Source

Distribuie știrea