Paradă de modă cu uniforme de lucru revalorizate la Sao Paulo

Zona Paraisopolis – contrar numelui său, este departe de a fi un paradis. În această mahala din Sao Paulo trăiesc aproape 100.000 de oameni. Mulți nici nu speră să poată pleca vreodată.

Dar inițiative neconvenționale precum această paradă a modei pot schimba vieți și da o șansă.

E o zi istorică! Organizăm acest eveniment prin refolosirea unor elementecare ar fi fost aruncate la gunoi. Ținutele sunt superbe, sunt șic și sunt de vânzare, cu siguranță mulți vor vrea să le cumpere, a spus Gilson Rodrigues, președintele asociației G10 Slums.

Ținutele pe care le vedeți au fost inițial ale lucrătorilor a două companii; una aeriană și una de distribuție de energie electrică. Aveam un număr uriaș de uniforme, care ar fi fost aruncate după re-brandingurile unor companii. Așa a venit ideea dezvoltării unei colecții întregi bazate pe conceptul de economie circulară, a explicat Silmara Barbosa Dos Santos, manager de proiecte sustenabile.

Toți banii obținuți din vânzarea colecției vor fi distribuiți către croitoresele care au reimaginat ținutele și investiți în instruirea unor lucrători în domeniul textilelor.

Source

Leave a Comment