Parchetul din Manhattan, deschis pentru o amânare a pronunţării sentinţei lui Trump după decizia Curţii Supreme privind imunitatea

Parchetul din Manhattan s-a declarat marţi deschis pentru o amânare a pronunţării sentinţei prevăzute pe 11 iulie împotriva lui Donald Trump în procesul plăţilor disimulate, potrivit unui document judiciar emis la o zi după decizia Curţii Supreme care i-a extins miliardarului republican imunitatea prezidenţială, transmite AFP.

Dacă judecătorul Juan Merchan, care va avea ultimul cuvânt, va decide să amâne data pronunţării sentinţei, atunci aceasta va veni foarte probabil după convenţia republicană, programată între 15 şi 18 iulie la Milwaukee, unde Trump urmează să fie învestit oficial candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

La doar câteva ore după anunţarea deciziei de luni a Curţii Supreme, avocaţii lui Trump i-au scris judecătorului pentru a cere anularea verdictului istoric al unui juriu care l-a găsit vinovat pe fostul preşedinte american de 34 de delicte de falsuri contabile legate de plata disimulată a 130.000 de dolari către actriţa de filme X Stormy Daniels în 2016.

Joe Biden: Decizia Curţii Supreme privind imunitatea lui Trump creează un „precedent periculos”

Donald Trump este mulțumit că cea mai înaltă instanță din țară i-a acordat imunitate în dosarul asaltului asupra Capitoliului de acum 4 ani. În timp ce candidatul republican spune că e o victorie și laudă democrația americană, actualul locatar de la Casa Albă, Joe Biden, avertizează asupra efectelor deciziei Curții Supreme. Pe viitor, președintele va putea face aproape orice, pentru că va putea invoca acest privilegiu, a declarat Joe Biden.

Şi aici ultimul cuvânt îl va avea judecătorul, care a respins deja recursurile înaintate de avocaţii lui Trump, care se bazau pe imunitatea acestuia ca preşedinte între 2017 şi 2021.

‘Deşi considerăm că argumentele inculpatului nu sunt fondate, nu ne opunem cererii sale’ de a depune recursul şi ‘unei amânări a pronunţării pedepsei’, afirmă parchetul.

Acesta mai precizează că solicită o dată limită, 24 iulie, pentru a-şi putea depune contra-argumentele la cererea de recurs a apărării. Preluare: Agerpres

Distribuie știrea