„Parfum de Cluj” – Acces liber, sâmbătă, pentru cei ce vor să vadă colecţia impresionantă de trandafiri a USAMV Cluj-Napoca

16 Iunie 2022, 10:38 (actualizat 16 Iunie 2022, 10:42) Știrile TVR |

Evenimentul ”Parfum de Cluj”  va avea loc sâmbătă, 18 iunie 2022, la Staţiunea de Cercetare Horticolă (SCH) din cartierul Gheorgheni.

Staţiunea găzduieşte de zeci de ani o colecţie impresionantă de peste 300 de soiuri de trandafiri, inclusiv 46 de soiuri create de-a lungul timpului de către specialiştii USAMV Cluj-Napoca.

Între orele 10.00 – 18.00, vizitatorii vor avea ocazia să admire trandafirii aflaţi în plină perioadă de înflorire, să primească sfaturi privind îngrijirea acestora de la specialiştii staţiunii şi să facă fotografii. De asemenea, va fi amenajat şi un stand de prezentare a produselor Makita.

În aceeaşi zi, tot la SCH, va avea loc şi reuniunea membrilor Asociaţiei „Amicii Rozelor” din România, înfiinţată în anul 1990 şi care este afiliată la Societatea Mondială de Roze (WRF).

„Principalul scop al asociaţiei este promovarea culturii trandafirului, iar agenda sa include în acest sens organizarea de conferinţe şi demonstraţii practice, participarea la evenimente similare din UE şi la Congrese WRF. De două ori pe an, asociaţia publică Revista Rosarium, prin intermediul căreia ajung la cei peste 600 de membri cunoştinţe profesionale de interes”, precizează reprezentanţii Staţiunii de Cercetare Horticolă USAMV Cluj-Napoca, într-un comunicat de presă.

Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se face pe la intrarea din str. Horticultorilor nr. 5.

Sursa: Agerpres

Source

Distribuie știrea