Printr-un apel disperat, părinții copiilor care au fost victime ale accidentului din parcarea parcului Pantelimon din Capitală le cer parlamentarilor să facă lege cu pedepse mai mari pentru cei care încalcă regulile rutiere. Una dintre modificările propuse este ca maşina să fie considerată armă a crimei în cazul accidentelor, aşa cum este în Italia. Propunerile vin după ce un copil a murit, iar sora lui a rămas fără un picior, ambii fiind spulberaţi de un autoturism condus de un minor. Atenție, urmează detalii cu impact emoțional!
Părinții și bunicii celor doi copii spulberați în accidentul din parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Capitală cer parlamentarilor să dubleze pedepsele pentru minorii care încalcă legile rutiere. Iar pedeapsa să fie executată numai în închisoare.
Niculae Nefedov, bunicul copiilor: Solicităm acum, dacă pentru nepoții noștri nu se poate face nimic, să se facă pentru ceilalți copii, să se înăsprească legile. Am vorbit cu dl Cazanciuc să se înăsprească, să se dubleze, să se tripleze pedepsele. Vedeți ce se întâmplă pe șosele: nu le pasă, pur și simplu nu le pasă.
Piciorul fetiței rănite în accidentul din Pantelimon nu a putut fi salvat. După replantare, au apărut complicații
Fetița de 7 ani, rănită grav, în accidentul de lângă Parcul Pantelimon din Capitală va rămâne infirmă. Medicii au încercat să-i salveze piciorul strivit, însă au fost nevoiți să-l amputeze, ca să-i salveze viața. Imagini și informații cu impact emoțional!
Robert Cazanciuc admite discuția purtată prin intermediul unui coleg. Iar unele modificări sunt luate în calcul.
Robert Cazanciuc, ministrul de Interne: Îmi spunea din partea dânsului de neajunsuri ale legii și împreună cu colegii mei din Parlament am decis să încercăm să propunem această mărire de pedepse pentru cei care se urcă la volan fără permis, dar și pentru cei care încredințează un autoturism unei persoane știind că nu are permis.
Concret, proiectul propune închisoare de la 3 la 7 ani pentru conducere fără permis. Iar dacă se produc pagube materiale, vătămări corporale și decese, anii de închisoare cresc gradual.
Aceeași pedeapsă se va aplica și celui care a încredințat mașina spre conducere unei persoane despre care știe că nu are permis, că e în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor.
Prin intermediul avocatului, părinții victimelor accidentului din Sectorul 2 al Capitalei cer adoptarea unui model occidental care ar viza vehiculul ca armă a omorului în cazul accidentelor rutiere.
Cătălin Crăciunescu, avocatul familiei victimelor accidentului din Pantelimon: Am cerut comisiei juridice a Camerei Deputaților să pună pe ordinea de zi, în sensul în care această infracțiune care se denumește juridic omor vehicular să fie reglementat și la noi. Când vorbim de intenție directă sau indirectă, de consum de substanțe, de viteză superioară, acolo nu mai poți invoca culpa, pentru că nu te scapă de aceste foarte multe infracțiuni pe care le-ai comis până la momentul accidentului.
Minor de 14 ani prins la volanul unei mașini la Turnu Măgurele. Rudele băiatului i-au atacat pe polițiști
Scandal în plină stradă la Turnu Măgurele, după ce un minor a fost prins de poliţişti la volanul unei mașini. Rudele copilului i-au agresat pe poliţişti, iar aceştia au cerut sprijinul Forţelor Speciale.
Sindicaliștii din Poliție spun că este și o problemă de educație, dar și de comportament al părinților în relația cu propriii copii.
Mihai Zlat, vicepreşedinte SNPPC: Minorii nu conștientizează că nu au voie să conducă mașini pe drumurile publice. Mai grav este că avem cazuri când părinții le încredințează mașinile pentru a le conduce singuri, pentru a învăța să le conducă, prind și curaj și de aici se poate ajunge la o nenorocire. Avem din păcate multe condamnări cu suspendarea executării pedepsei, avem amenzi penale în continuare la legea rutieră și acest lucru trebuie să se schimbe.
Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Ce se întâmplă pe șosele în ultima vreme este îngrijorător. Riposta trebuie să fie dură și în lege, și în aplicarea ei, până când vom vedea că acest fenomen de pe șosele dispare.
Numai în ultimele zile polițiștii au depistat în județele Teleorman și Prahova minori care au condus fără drept autoturisme.
În Teleorman s-au confruntat cu ostilitatea familiei minorului, în timp ce la Ploiești, 6 adolescenți, cu vârste între 14 și 17 ani, au condus, pe rând, o mașină, până când au provocat un accident rutier, fără victime.
Şase minori, cercetaţi după ce au furat o maşină şi au condus-o în Ploieşti, Prahova, provocând un accident
Şase minori sunt cercetaţi sub control judiciar, după ce au furat o maşină şi au condus-o pe rând prin municipiul Ploieşti, provocând şi un accident soldat cu pagube materiale.