Parlamentele României şi Republicii Moldova se reunesc în şedinţă comună la Chişinău

Ședință comună a Parlamentelor din România și Republica Moldova

Legislativul de la Bucureşti este reprezentat de preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de senatori şi deputaţi.

La finalul şedinţei, va fi adoptată o Declaraţie comună a celor două parlamente.

Preşedinţii Parlamentelor României şi Republicii Moldova, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, respectiv Igor Grosu, vor susţine o conferinţă de presă după adoptarea declaraţiei comune.

În cadrul vizitei delegaţiei Parlamentului României în Republica Moldova este prevăzută şi o ceremonie de depunere de coroane de flori de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Ședința istorică are loc cu doar câteva zile înaintea Consiliului European de la Bruxelles, care urmează să se pronunţe asupra cererii Republicii Moldova de a primi statutul de candidat la Uniunea Europeană. Parlamentari români şi moldoveni vor adopta o declaraţie comună de susţinere fermă a unui răspuns favorabil pentru Republica Moldova.

Parlamentarii români și cei moldoveni vor transmite de la Chișinău un mesaj Europei: este momentul să se decidă, la nivel politic, acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană Republicii Moldova.

Source

Distribuie știrea