Parlamentul European cere adoptarea unor sancţiuni la adresa fostului cancelar german Gerhard Schröder din cauza legăturilor cu Rusia

Vladimir Putin și Gerhard Schröder / FOTO: Arhivă

Reuniţi într-o minisesiune plenară la Bruxelles, eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie potrivit căreia sancţiunile Uniunii Europene contra Rusiei după începerea invadării Ucrainei ar trebui să fie extinse ”la membrii europeni ai consiliilor de administraţie ale marilor companii ruse şi la politicieni care continuă să primească bani din Rusia”.

Criticat în ţara sa pentru legăturile sale cu Moscova, Gerhard Schröder a fost cancelar federal al Germaniei între 1998 şi 2005, înainte de a lucra pentru compania Nord Stream şi pentru grupul rusesc Gazprom.

De asemenea, rezoluţia PE îi numeşte pe fostul cancelar austriac Wolfgang Schüssel și pe fostul premier francez Francois Fillon ca două exemple de foşti politicieni care au demisionat din funcţiile avute la companii ruseşti. Rezoluţia ”cere în termeni fermi ca alţii, precum Karin Kneissl şi Gerhard Schröder, să facă la fel”.

Fostă şefă a diplomaţiei austriece, Karin Kneissl şi-a atras critici dure din partea UE după publicarea unor imagini în care apare dansând cu preşedintele rus Vladimir Putin în 2018, când ea încă era în funcţie. În prezent, Kneissl lucrează pentru compania rusă Rosneft.

Source

Distribuie știrea