Patiseria Paul din mall-ul Promenada, amendată cu 20.000 de lei. Vicepreşedintele ANPC: Nu m-aş fi gândit niciodată că secretele patiseriei franţuzeşti sunt mucegaiul, rugina şi lipsa de igienă

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat, în urma unor controale, Patiseria Paul din mall-ul bucureştean Promenada cu amenzi de 20.000 de lei şi a dispus o serie de măsuri complementare, informează joi instituţia, printr-un comunicat remis AGERPRES.

23 Iunie 2022, 10:53 (actualizat 23 Iunie 2022, 11:08) Știrile TVR |

Patiseria Paul amendată de inspectorii pentru protecţia consumatorilor

Potrivit sursei citate, în urma acţiunii de control desfăşurată de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov, coordonate de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Mihai Culeafă, la Patiseria Paul din mall-ul bucureştean Promenada, aparţinând companiei Moulin D’Or SRL, au fost constatate nereguli care au determinat aplicarea mai multor sancţiuni.

“Nu m-aş fi gândit niciodată că secretele patiseriei franţuzeşti sunt mucegaiul, rugina şi, în general, lipsa de igienă. Dacă la dimensiunea acestui operator economic aşteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice. În speranţa că mesajul va fi transmis în întreaga reţea, sper ca următoarele prăjituri să aibă ca ingrediente doar cele de pe etichete, lipsind cele care ne-au cutremurat în acţiunea de control”, a afirmat Mihai Culeafă.

Astfel, echipa de control a sancţionat operatorul economic în urma celor constatate cu amenzi contravenţionale în valoare de 20.000 lei şi a aplicat măsuri complementare constând în oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare neconforme, în valoare totală de 3.700 lei

Totodată. s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor operatorului economic până la remedierea deficienţelor.

Conform sursei citate, abaterile înregistrate de comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au fost: utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu grad mare de uzură, rugină şi acumulări de lichide, precum şi utilizarea unor grătare de expunere neigienizate corespunzător, prezentând pericolul contaminării produselor expuse pe aceste dispozitive spre comercializare.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.