Patru tinere care au închiriat de pe internet un apartament din Brașov s-au intoxicat cu monoxid de carbon și au ajuns la spital

Turistele au găsit locația pe un site de călătorii și s-au simțit rău tot timpul când erau în apartament. Dar nu și-au dat seama de ce, pentru că gazele arse nu au miros. Abia când una dintre ele a vorbit cu o farmacistă, și-a dat seama care ar putea fi cauza durerilor de cap și a stării de leșin. Poliția Brașov anchetează cazul.

11 Martie 2023, 20:01 Știrile TVR |

Cele patru tinere sunt studente în Craiova și București. Luna trecută, au decis să-și petreacă un weekend în Brașov. Pozele de pe site-ul de călătorii, recenziile și prețul de cazare le-au convins să închirieze un apartament din centrul istoric al Brașovului. Au ajuns la destinație în 16 februarie, la orele prânzului.

Mădălina Epingeac, turistă: Când am ajuns la cazare, era un domn care făcea curăţenie acolo. Avea toate geamurile şi toate uşile deschise la maxim. Era foarte frig în încăpere şi am căzut de acord cu prietenele mele să ne întoarcem după câteva ore, ca să termine şi el curăţenia. Când am ajuns, domnul încă nu terminase. Ne-a explicat el acolo că să nu avem nicio treabă cu flacăra aia de la centrală, că nu face nimic. Până să ne punem să dormim, noi am simţit un miros mai ciudat. Ne-a fost puţin rău şi în seara aia, dar noi am crezut că e o oboseală de pe drum.

A doua seară, simptomele s-au accentuat. Aveau dureri puternice de cap, o stare generală de rău, somnolență puternică și simțeau că nu pot respira bine. În zori, s-au trezit tot cu o stare proastă, iar două dintre ele au mers la  farmacie. Când au aflat ce simptome au, farmacistele au chemat ambulanța.

Stela Cotiu, medic Serviciul de Ambulanță Brașov: La locul solicitării au fost găsite 2 tinere cu simptome de greață, vărsături, cefalee, dureri abdominale. Au fost preluate și duse la spitalul județean pentru investigații.

Medicii au anunțat poliția și compania de gaze. Când au făcut verificări în apartament, s-a constatat că centrala termină are probleme și evacuează în încăpere gaze arse. Apartamentul este administrat, în comodat, de o firmă care se ocupă cu servicii de cazare. Proprietarul spune că a locuit în apartament până anul trecut și că nu a avut probleme cu centrala.

Proprietarul apartamentului: Bănuiala mea e doar că a fost folosită intens. E un aparat vechi, e adevărat. (n.r., întrebare: Evacuarea cum se face? Evacuarea gazelor arse). E tiraj natural, în coşul de foc, ca orice sobă veche. Ele au şi zis, fetele, că au făcut toate patru duş, una după alta. Probabil, fiind mai vechi, nu a avut suficient oxigen ca să întreţină arderea.

Tinerele au făcut plângere la Poliție.

Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov: Polițiștii au efectuat verificări. La acest moment este în curs un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pe site-ul de rezervări, acum, se specifică faptul că, momentan, nu se mai închiriază acel apartament.

Source

Distribuie știrea