Paul de România, păsuit de autorităţile de la Paris! Ce decizie au luat în privinţa extrădării

Prințul Paul Lambrino / FOTO: Autor: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Magistrații din Paris au decis să amâne pentru 18 ianuarie judecarea cererii autorităților din România, care cer extrădarea acestuia. Judecătorii din Paris solicită documente noi către autorităţile din România, după ce Paul de România a invocat încălcarea dreptului la un proces echitabil în dosarul Ferma Băneasa.

Paul de România a fost condamnat definitiv, la trei ani și patru luni de închisoare. Sentința s-a dat pe 17 decembrie decembrie 2020, în dosarul Ferma Băneasa, însă chiar înainte de condamnare acesta a fugit din țară, iar soția a fost nevoită să părăsească forțat vila din centrul Capitalei în care locuia cu fiul ei, pentru că nu a mai putut achita ratele.

Pe 14 septembrie, judecătorii Curții de Apel din capitala Franței au decis elberarea din arest a lui Paul de România, fiind decisă măsura controlului judiciar. El a stat trei luni într-o închisoare din Paris, după ce la finalul lunii iunie a fost prins de autorități într-o cafenea. Ministerul Justiției a explicat imediat după arestarea acestuia că autoritățile din Franța vor decide modul de executare al mandatului european de arestare.

Source