Paul al României rămâne în arest în Malta până cel mai devreme pe 9 mai. Magistraţii maltezi i-au respins cererea de eliberare pe cauţiune. În acest timp, autorităţile de la Bucureşti trebuie să transmită documentele pentru extrădarea sa. Paul de România se opune predării şi invocă în instanţa malteză decizia definitivă prin care autorităţile judiciare din Franţa au stabilit, luna trecută, extrădarea sa în România.
Paul al României a fost localizat şi reţinut duminică după amiază în capitala Maltei, la Valetta. Se afla cu soţia într-o vacanţă la unul dintre resorturile de lux din centrul oraşului.
Urmărirea lui a început când poliţiştii români au aflat că fugarul, în ciuda interdicţiei de a părăsi Franţa, ar fi plecat în vacanţă în Malta. Reţinut de poliţiştii maltezi, Paul al României nu a opus rezistenţă.

Paul de România, ridicat de poliția din Malta
El a fost condamnat definitiv la 3 ani și patru luni de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”.
Paul al României a fost condamnat la sfârşitul lui 2020 la 3 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, fiind acuzat de un prejudiciu de 4 milioane de euro.
Înainte de condamnare a plecat în Franţa şi a câştigat un proces lung privind extrădarea sa, pentru ca parchetul din Paris a motivat cu întârziere recursul privind extrădarea.
Autorităţilor din România au criticat vehement acest demers, iar ministrul Justiţiei i-a scris omologului său francez.
Paul al României a fost prezentat unui judecător din La Valleta care a decis arestarea lui pentru 10 zile. Decizia poate fi însă contestată.
În acest timp, România poate formula cererea de extrădare.
Paul al României nu avea voie să părăsească Franţa, chiar dacă magistraţii din Paris au stabilit să nu fie extrădat şi să rămână în libertate.